Trainingsgroepen

Kleuterlessen:

Kinderen van 3 t/m 5 jaar starten bij de kleutergym. Dit is voor jongens en meisjes en de lessen vinden plaats op woensdag middag.
Tijdens lessen maken de kinderen op een speelse manier kennis met verschillende turnonderdelen. Op verschillende toestellen worden een aantal basiselementen van het turnen aangeleerd en geoefend.

Basisturnen:

Vanuit de kleuterlessen, vanaf 6 jaar, stromen de kinderen door naar het basisturnen (gymgroepen). Dit zijn lessen van 1 uur en ze zijn verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Meer informatie over deze verdeling vind u in het lesrooster.
Bij het basisturnen leren de kinderen op verschillende turntoestellen de basis voor het turnen. Naast het turnen is er veel plek voor spelletjes. De lessen worden gegeven op een speelse manier.
De lessen basisturnen zijn voor meisjes en jongens.
1 keer per jaar kan iedereen deelnemen aan de clubkampioenschappen van de vereniging.

Jongens turnen:

Voor jongens vanaf 6 jaar hebben wij aparte jongens turnlessen. Hier leren zij turnen op de verschillende heren turn toestellen. De lessen zijn op de vroege woensdag- en/of vrijdagavond.

Selectie Dames:

Vanuit het basisturnen kunnen de kinderen doorstromen naar de selectiegroepen. Ook deze lessen zijn verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën:

Jong Talent: Meisjes tot 9 jaar.
De Jong Talent meisjes turnen 1 keer per week 2 uur. Deze trainingen worden gegeven op een hoger niveau dan het basisturnen. De meiden worden klaargestoomd voor het wedstrijdturnen. Af en toe worden er vriendschappelijke wedstrijdjes geturnd.

Turn+: Meiden van 9 jaar en ouder.
Deze groep is eigenlijk een tussengroep tussen de Jong Talenten en de wedstrijdgroep. De meiden kunnen kiezen of zij 1 of 2 keer per week willen trainen. De trainingen duren 2 uur. De trainingen zijn minder spelenderwijs en op hoger niveau dan het basisturnen. Wedstrijden zijn mogelijk, maar niet verplicht.

Westrijdgroep onderbouw: Meisjes van 9 tot 11 jaar.
Vanuit de Jong Talenten stromen de meiden door naar de wedstrijdgroep onderbouw en turnen zij 3 keer per week: in totaal 7,5 uur. Meiden die turnen in deze groep nemen deel aan wedstrijden.

Wedstrijdgroep bovenbouw: Meiden van 11 jaar en ouder.
Vanuit de onderbouw stromen de meiden door naar de wedstrijdgroep bovenbouw en turnen zij 3 keer per week: in totaal 8,5 uur. Ook in deze groep nemen de meiden deel aan wedstrijden.

Volwassenen:

Ook voor volwassenen is er plek om te sporten:
Op dinsdag avond is er een Fit-Gym training van 1 uur in gymzaal D’n Boogerd. Deze trainingen zijn erg divers. Er wordt tijd besteed aan turntoestellen, maar er wordt ook aan balsporten gedaan. Na de training is er af en toe nog tijd voor een borrel in de Foyer boven de gymzaal.

Voor 55+-ers is er op woensdagmiddag om 14.00 uur een gymles van een uur in d’n Boogerd. In de lessen staat gezelligheid voorop. Er wordt een variatie aan bewegingsmogelijkheden geboden, zoals grondoefeningen, een circuitvorm, een balspel… alles komt aan bod. Een gezellig uurtje bewegen om de spieren los te maken en de conditie op peil te houden.

Meer informatie:

Heb je interesse in een van de trainingen? Kom gerust een keer kijken. Iedereen kan meedoen aan 2 gratis en vrijblijvende proeflessen.
Inschrijven voor de les? Klik hiervoor op de knop “Lidmaatschap”.
Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. Kijk hiervoor onder het kopje “Contact”.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑